Nevetséges módon vesztette életét a maratoni pekingi olimpiai bajnoka, Samuel Wanjiru, akit felesége egy másik nővel kapta rajta saját hálószobájuk ágyában.

A tragédia Nyahururuban történt, a Rift-völgyben, Kenyában. A helyi rendőrségi szóvivő, Jaspher Ombati tájékoztatása szerint a késő este hazaérkezett Triza Njeri, miután leleplezte férjét bezárta a párt a szobába, majd kiszaladt az épületből.

A 24 esztendős, vélhetően ittas Wanjiru ezután a hat méter magas erkélyről megpróbált leugrani, de olyan rosszul érkezett a földre, hogy súlyosan megsérült, orrán-száján folyt a vér, a kórházba szállítás közben pedig meghalt.

A maratonistának az utóbbi hónapokban alaposan meggyűlt a baja a törvénnyel: decemberben letartóztatták, miután egy gépfegyverrel megfenyegette feleségét és bejárónőjüket. A vádakat később ejtették, miután neje visszavonta azokat.

Wanjiru olimpiai rekorddal, 2:06.32-vel nyert Pekingben, 21 évesen, 1932 óta nem hirdettek ilyen fiatal győztest. Kétszer nyert maratont Chicagóban, egyszer Londonban, esélyesnek tartották a szám világcsúcsának megdöntésére.

Wanjiru feleségével, Triza Njerivel - még mosolyogva

A bejegyzés trackback címe:

https://micoach.blog.hu/api/trackback/id/tr712917261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása