Miután kiveséztük az adidas miCoach mindentudó interaktív személyi edzőjét, a Pacert, most sorra vesszük a „kistestvért” a Zone-t. Nem ad ki hangot, nem alkalmas adatelemzésre, de egy futó alapvető igényeit így is bőven kielégíti.

A miCoach Zone egy karórára hasonlító, patentos csuklópántból és egy mellkasi pulzusmérő egységből áll. Előbbin két gombot találunk, a hátsó oldali az első használat előtti testreszabáshoz szükségeltetik, míg az öt színben világítani képes LED-en elhelyezett előlapit edzés közben nyomkodhatjuk. Utóbbit szintén patenttal rögzíthetjük, hossza két műanyag csúszkával szabályozható.

Az első használat előtt az alapegységet testre kell szabni, de nincs nehéz dolgunk. Mindössze életkorunkat kell beállítani, ebből a gép kiszámolja maximális pulzusértékünket, de ha kívánjuk, ezt magunk is rögzíthetjük. Ha a miCoach Zone két része 2,5 méteren belülre kerül, vezeték nélküli kapcsolatba lépnek egymással, rövid fehér villogás után indul az eszköz: kezdődhet az első „közös” futás.

Az alapegység négy adattípus megjelenítésére alkalmas. Egyszeri gombnyomásra a LED-es kijelzőn keresztül megmutatja pillanatnyi pulzusunkat, kétszer nyomva az edzés alatt elégetett kalória jeleníthető meg, de az tréningből eltelt idő is előhívható. A negyedik funkció az edzésintenzitás, amelyet a Pacernél megismert öt színben villogva mutat a miCoach Zone: fehér, kék, zöld, sárga és piros.

Sorrendben az első jelentése, hogy pulzusunk nem érte el az előre beállított, átlagos szintet. A második kezdőknek ajánlható könnyű, a harmadik átlagos kalóriaégető, állóképességet fejlesztő, a negyedik már kemény erőkifejtést, míg az ötödik extrém terhelést jelent (bővebben erről itt). Mivel az alapegység villog, így anélkül látható az aktuális erőkifejtés szintje, hogy bármiről elvonná a figyelmünket.

A technikai részletek miatt kár aggódni, az adidas miCoach Zone pehelykönnyű, vízálló és mosható, az alapegység lítium-ionos eleme papíron 100, a pulzusmérőé 1000 üzemórát bír csere nélkül. A Pacerrel ellentétben adatelemzésre, utasítások közlésére alkalmatlan, ám arra tökéletesen megfelel, hogy figyelemmel kövessük a futás alatti erőkifejtési szintünket. Hát hajrá!

Bemutatkozik az adidas miCoach Zone:

A bejegyzés trackback címe:

https://micoach.blog.hu/api/trackback/id/tr242918393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása