Bármennyire elszánt vagy, van az a nap, van az a pillanat, amikor semmi kedved nekiindulni a futásnak. Fáradt vagy, rossz kedved van, picit beleszürkültél a hétköznapokba, nem haladsz a fogyással, netán csak egyszerűen lusta vagy? Akkor érhet aranyat egy olyan motiváló, valódi sikertörténet, mint Ben Davisé.

Egy rövidke videóban meséli el kedves sztoriját gyerekkorától kezdve, amikor még teljesen hétköznapi testalkattal rendelkezett. Persze ez régen volt, azóta megnőtt – és nem csak fiúból férfivá cseperedett, hanem szó szerint megnőtt, túlsúlyos lett. Depresszióba esett, barátnője is elhagyta - ekkor, 2008 karácsonyán, 162 kilósan tett fogadalmat nagymamájának, erőt vesz magán és rendbe teszi életét.

Futni kezdett. Először lassan, nagyon lassan, de nem adta fel, és nagy nehézségek árán teljesítette első öt mérföldjét (nyolc km). Szépen-lassan egyre könnyebb és boldogabb lett, így folytatta. Versenyeken indult, megtapasztalta, milyen az a borzalmas fájdalom, amikor a ruhája olyannyira kidörzsöli tüdeje környéki bőrét, hogy a felsője vérrel itatódik át. De ő csak ment tovább.

Letudta a hét, a tizenöt, a húsz mérföldet, majd édesapja és bátyja mellett lefutotta a maratont. Mindezt hogyan? Egy kis elszántsággal. Sőt, azóta teljesítette a fél Ironmant, amely 1,9 km úszásból, 90 km kerékpározásból és egy félmaratonból, összesen 114 km-es kőkemény erőkifejtésből áll. Másfél év leforgása alatt 55 kilót fogyott, és ami számára igazán fontos, újra boldog!

Ben Davis azóta is napi rendszerességgel kocog, úszik, kerékpározik és vezeti blogját (ide kattintva érheted el), ahol részletesen nyomon követhető élete, kezdeti nehézségei akár számszerűleg, időeredmény formájában is. Végső tanácsa mindössze annyi: „ha bele akarsz vágni, akkor nincs más dolgod, mint vágj bele!” Az ő példája is bizonyítja: lehetetlen nem létezik!

A bejegyzés trackback címe:

https://micoach.blog.hu/api/trackback/id/tr652921780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DIZS007 2011.05.23. 15:46:32

Nagyon jó motivációs történet, ebből is látszik, hogy akaraterővel bármit el lehet érni.
Megj: az Ironman az pont a duplája a cikkben írtaknak, de a fél Ironman is írtó nagy táv.
süti beállítások módosítása