Könnyedén jutott tovább a világ második leggyorsabb sprintere, Tyson Gay és a négyéves eltiltása után visszatért olimpiai és világbajnok Justin Gatlin az amerikai atlétikai bajnokság 100 méteres számában Eugene-ben.

A csütörtöki első napon a csípősérüléssel versenyző Gay – aki a 2008-as olimpia óta egyedüliként tudta legyőzni a világcsúcstartó jamaicai Usain Boltot – nagyon rossz rajt után is 10.01 mp-es eredménnyel, futammásodikként jutott be az elődöntőbe.

A 2004-es játékok 100-as bajnoka, Gatlin ismét bizonyította, hogy tavalyi visszatérése után ebben a szezonban már komolyan kell vele számolni: futamát a júliusi budapesti Gyulai István Memorialra is ellátogató Darvis Patton előtt nyerte meg 10.08 mp-cel.

A bajnokságról számonként az első három kerül a világbajnoki csapatba abban az esetben, ha megvan a vb-induláshoz szükséges A-szintje. Gay ezt bőven teljesítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://micoach.blog.hu/api/trackback/id/tr33039279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása