A csoportos futás előnyei

2011.07.14. 15:55

Egymagad róni a kilométereket hosszútávon nehéz, kiábrándító lehet, és akár a kedved is elvehetik a kocogástól. Ne aggódj, van megoldás! Keress valakit magad mellé, aki veled tart, vagy csatlakozz egy futóklubhoz. Megannyi előnnyel jár a csoportos edzés!

1. Biztonság

Csoportosan kocogva nagyobb biztonságban vagyunk, mint egyedül. Mindig ott lesz melletted valaki, ha megsérülsz, baleset ér, vagy megtámad valaki. Az autók is jobban kikerülik a több főből álló társaságot, mint egy magányosan haladó futót. 

2. Hatékonyság

Ha valaki szemmel tartja formádat, munkádat, észlelni fogja, mikor lép fel hanyatlás, és jó eséllyel közölni közli veled, míg saját magad nem biztos, hogy ezt azonnal érzékeled. A csoportos futás tehát növeli munkád hatékonyságát!

3. Társasági élet

Ha barátot szervezel be, vagy csatlakozol egy csoporthoz, biztosan lesz valaki, akinek hasonló az érdeklődése, akivel megoszthatod véleményed, tapasztalatod és fordítva. Ha úgy döntesz, egy futóklub tagja leszel, rutinosabb emberekkel ismerkedhetsz meg, tanulhatsz tőlük, miközben egészséges életet élő társaság részesévé válsz.

4. Motiváció

A csoportos kocogás nem csak azért jó, mert emberekkel vagy körülvéve, hanem azért is, mert ösztönöz. Minden résztvevő tudja, hogy a többiek számítanak rá, azért hogy egymást segítve minél jobb eredményeket érjenek el. Egy jól működő futótársaságban biztatják egymást, szurkolnak egymásért a tagok, márpedig a bátorítás, és az elismerés a leginkább motiváló tényező!

5. Teljesítmény

A motivációval szorosan összefügg a jobb teljesítmény! Ha látod, hogy a többiek mennek előre és hajtanak, az téged is még nagyobb erőkifejtésre fog ösztönözni! Így elérhetsz olyan szintre, amelyre magad alig, vagy csak nagyon nehezen.

6. Kitartás

Ha egyedül vagy, könnyebben feladod, elkényelmesedsz, akár végleg abbahagyod a kocogást. Mindez nehezebben történik meg, ha tudod, hogy valaki vár, számít rád!

A bejegyzés trackback címe:

https://micoach.blog.hu/api/trackback/id/tr502978771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

XurocsaX 2011.06.23. 16:17:41

Sziasztok!

Ha a Rákos-patak partján szoktatok futni, kocogni akkor csatlakozzatok hozzánk:

www.facebook.com/home.php?sk=group_187601554617608&ap=1

XurocsaX

HelloJozsi 2011.08.20. 17:28:47

Hát én azért hozzátenném, hogy az egyedül futásnak is legalább ennyi előnye van.

Én így tudok igazán befelé figyelni, nem kell más tempójához alkalmazkodnom stb.
Persze néha jó társakkal is, de egyedül is nyomni kell néha.
Ez főleg szerintem akkor fontos, ha versenyeken is indulni akarsz, mert ott előbb-utóbb elkövetkezik, hogy egyedül kell "túlélned".
süti beállítások módosítása