Új, edzést segítő eszközzel jelentkezik az adidas: a miCoach egyszerűen, mégis profin támogatja elsősorban a futókat, de mindazokat, akik erőkifejtésre késztetik magukat. Több részben mutatjuk be működését, előnyeit, tanácsokat adunk az elinduláshoz. Ezúttal arra térünk ki, miért jó és milyen előnyökkel rendelkezik miCoach.

Arany középút. A miCoach Pacer az arany középutat képviseli az edzést segítő eszközök piacán, hiszen sokkal, de sokkal többet tud mint az egyszerű kalóriaszámlálók, de annyira nem bonyolult, mint a  másik végletet képviselő, GPS-szel összekötött „miniszámítógépek”. Ennek ellenére az igazi profik igényeit is kielégíti.

Adat, adat és még több adat. Egyrészt, akik a térképi megjelenítést hiányolják, a miCoach honlapján a Google Map funkcióval betáplálhatják azt, másrészt a többi piacon lévő eszközhöz képest töménytelen mennyiségű adat áll rendelkezésünkre (az edzés ideje, elégetett kalória, távolság, sebesség, pulzus).

Kezdőnek, profinak. Az adidas fejlesztése viszont attól nyerő igazán, hogy a honlapon megjeleníthető rengeteg statisztikát nem kényszeríti ránk a rendszer, csak azt tekintjük meg, amit szeretnénk. Éppen ezért legalább annyira megfelel a miCoach egy képzett versenyzőnek, mint a futásnak hirtelen kedvet kapó kezdőnek.

„Csendes”, zenélő, beszélő edzés. Szabadon választhatunk: ha úgy tartja kedvünk, kellemes (ritkán, csak szükség esetén jelentkező) beszédhangok egyengetik utunkat, de az eszköz akár zenével is jelezhet. Ha pedig csak úgy lazán futni szeretnénk egyet, „néma módban” is, ugyanúgy figyeli testünket, állapotunkat a miCoach.

Edzésprogramok sokasága. A szakemberek egyetértenek, irányított, előre kitatalált edzéstervek csodát érnek. Nos, a miCoach honlapján tömérdek lehetőség közül választhatunk, attól függően milyen céljaink vannak a futással. Csak rátöltjük a kiválasztott programot az alapegységre és indulhatunk is.

A választás szabadsága. Más edzést segítő eszközökkel ellentétben a miCoach Pacer bármilyen normál dugós fülhallgatóval használható. Ami pedig az előző cikkben taglalt négy nehézségi szintet illeti (kék, zöld, sárga, piros), ha nekünk nem felelnek meg az alapjáraton rögzített határok, bármelyiken könnyedén módosíthatunk.

Egyszerűség. Ahogy korábban említettük, bár először az eszköz összeszerelése a sok kisebb-nagyobb darab láttán bonyolultnak tűnik, valójában nem az. Gyorsan rutinszerűvé válik használata, és ugyanez igaz a számítógéppel összekötött programra. Lehetőségek tárháza vár ránk, de nem megy az áttekinthetőség rovására.

Tartós. A miCoach alapegységét hamar feltölthetjük USB-portról, miközben PC-n elemezzük saját adatainkat, de a 10 órás üzemidő amúgy is nagy szabadságot nyújt. A lépésszámlálót és a pulzusmérőt elem működteti, de aggodalomra semmi ok, alig-alig használnak energiát, nem szorulnak naponta cserére.

Megéri? A piaci kínálat ismeretében aligha találunk jobbat, de az ár-érték arányt tekintve sem csorbul a kép. Aki nem hiszi, járjon utána!

Részletes bemutató a miCoach Pacerről

A bejegyzés trackback címe:

https://micoach.blog.hu/api/trackback/id/tr152917685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása