Több mint hat másodperccel javította meg Mohammed Mourhit 1999-es Európa-csúcsát Mohamed  Farah a eugene-i Gyémánt-liga-versenyen pénteken, 26:46.57 perc alatt érve célba.

A tavalyi Európa-bajnokságon 5, és 10 ezer méteren győzött 28 éves brit atléta több mint fél perccel döntötte meg John Brown 13 éves nemzeti csúcsát, amelyet 27:18.14 perccel tartott.

„Fantasztikus volt, a rekordra koncentráltam. Ez egy különleges pálya, nem nyerni akartam, csak egy jó időt futni és három körrel a vége előtt már sejtettem, képes leszek rá" – mondta a boldog győztes.

A szomáliai születésű versenyző erős mezőnyben győzött, alig két másodperccel előzte meg az egyéni csúcsot futott etiópiai Imane Mergát, aki szintén kiváló, 26:48.35 perccel ért célba.

A pénteki napon született egy másik kiemelkedő eredmény, a kenyai Moses Mosop három percet javított a ritkán futott 30 kilométeres táv 30 éves világrekordján, 1:27.47 órával.

Mo Farah 10 ezer méteres versenyének hajrája

 

A bejegyzés trackback címe:

https://micoach.blog.hu/api/trackback/id/tr322958828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása