Vége Tyson Gay idényének

2011.07.08. 20:49

Nem csupán a tegui atlétikai világbajnokságot, hanem a szezon hátralévő részét is ki kell hagyni minden idők második leggyorsabb sprinterének, az amerikai Tyson Gaynek.

A hosszú ideje makacs csípősérüléssel bajlódó vágtázót kedden megműtötték, s orvosa hat-kilenc hét teljes pihenőt írt elő számára. "Az operációt végrehajtó doktor szerint minden rendben ment, elégedett az eredménnyel, s szerinte az ősszel már teljes intenzitással kezdheti majd meg Tyson az edzéseket a következő évre" - nyilatkozta Gay menedzsere, Mark Wetmore.

A 9.69 mp-es egyéni csúccsal rendelkező Gay az idei vb-n a világcsúcstartó jamaicai Usain Bolt egyik legnagyobb ellenfele lehetett volna, ám fájó csípője miatt az elődöntő előtt vissza kellett lépnie a júniusi amerikai válogatón, így nem kerülhetett be a vb-csapatba.

A 2007-es világbajnokság háromszoros aranyérmese a legutóbbi vébén második lett Bolt mögött, tavaly pedig a stockholmi nemzetközi versenyen le is győzte a jamaicai sztárt. Ez a bravúr az utóbbi három évben csak neki sikerült.

A bejegyzés trackback címe:

https://micoach.blog.hu/api/trackback/id/tr863064435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása