Nincs Bolt, nincs igazság

2011.08.28. 18:56

Soha nem felejtem azt a két 2009-es augusztusi estét, amikor Usain Bolt megdöntötte a 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcsát Berlinben. Ezek után nem csoda, hogy epekedve vártam Tegut, még ha lehetett is sejteni, az idén a jamaicai nincs bombaformában. Aztán jött a rajt, és úgy éreztem, nincs igazság.

Számomra az év legfontosabb sporteseménye az atlétikai vébé, így szinte oda vagyok ragasztva a tévé elé. Egy dolog zavar, hogy bár ne lenne vagy nyolc órával előrébb Dél-Korea és ne hajnalban, illetve kora délután kellene nézni a versenyeket! Persze lehet, csak azért elégedetlenkedek, mert lemaradtam a nagy-nagy attrakcióról.

Sokszor nyilatkozta ebben az évben Usain Bolt, hogy az idei csak egy felhozó év, sérülése után nincs igazán formában, így nem számítson senki új világrekordra. Erre csak ráerősített a héten, de aztán az előfutamok során olyan, de olyan simám ment, szinte repült, hogy az ember kezdte elhinni, csak altatásról van szó. Aztán jött a döntő...

Most szembesülhetett vele mindenki, miért nem nyerték a sprinterek sorra a világversenyeket, könnyen becsúszhat egy-egy sérülés, és bizony ott van a rajt, amelyet a 2005-ös szabályváltoztatás óta nem lehet elhibázni. Bolt elhibázta, kizárták, így soha nem tudjuk meg, mire lett volna képes, pedig talán benne volt egy 9,6-os idő is.

A győztes Yohan Blake, lábán az alig 99 grammos adizero Prime

Senkinek sem jó ez a szigorú rajtszabály, mert nem éltek vissza vele az atléták, hogy ki lehetett ugrani, volt egy kis dráma, egy kis időhúzás néha, de ennyi. A nézők joggal érezhetik, megfosztották őket a cirkusztól, az attrakciótól, Bolt pedig csak dühönghet, mert ennél könnyebben vb-t soha nem nyer, hiányzott Tyson Gay, Steve Mullings és Asafa Powell, azaz a világ idei három leggyorsabb embere.

Azért nem szabad, és nem illik elfeledkezni Yohan Blake érdemeiről, aki honfitársa búcsújával élt a lehetőséggel és óriási fölénnyel, az 1,4-es ellenszél ellenére kitűnő, 9.92 másodperces idővel húzta be a világbajnoki címet. Mindezt ráadásul az adidas alig 99 grammos adizero Prime cipőjében. Szép munka! Ami pedig Boltot illeti, 200 méteren kárpótolhatja magát szombaton, hiszen ott sincs ellenfele, már csak abból a fránya rajtgépből kellene kijönnie valahogy.

A bejegyzés trackback címe:

https://micoach.blog.hu/api/trackback/id/tr343197509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása