Nem volt véletlen, hogy Steve Mullings azok után, hogy kilencéves pályafutása során soha nem tudta áttörni a 10 mp-es álomhatárt, az idén hirtelen két tizedet javulva 9.8 mp-es egyéni csúcsot teljesített. A jamaicai sprinter doppingolt és nem először!

A Gleaner című helyi napilap csütörtökön arról számolt be, hogy a 28 éves atléta szervezetében június végén, a nemzeti bajnokságon találtak tiltott anyagok elfedésére szolgáló szert. A jamaicai szövetség és a doppingellenes bizottság nem kommentálta a hírt.

A 2009-es vb-n a 4x100-as váltóval diadalmaskodó Mullingst 2004-ben kétéves eltiltással sújtották tiltott teljesítményfokozó használata miatt, idén pedig 100 és 200 m-en is éremesélyesnek számított a bő két hét múlva kezdődő tegui világbajnokságon.

A hosszabbik sprinttávon megnyerte hazája bajnokságát, míg 100-on a világ idei harmadik legjobb idejével rendelkezik (9.80 mp). Mindez azért is lehetett gyanús, mert 2010-ben még 10.03 másodperces egyéni csúccsal rendelkezett az atléta. Már tudjuk, miért...

A bejegyzés trackback címe:

https://micoach.blog.hu/api/trackback/id/tr643155672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása