Két hete írtam arról, nem egy nagy ördöndősség az edzésprogram kiválasztásának folyamata az adidas MiCoach oldalán. Picit nehezebb feladat elsőre a rengeteg terv között eligazodni, főleg angol nyelven. Most útmutatóval szolgálok, bemutatom, melyik mit kínál, így segítve a hozzád és céljaidnak leginkább megfelelő program megtalálásában!

Az edzéstervek választásánál látható, nem csak futásra ('Running'), hanem sok másra is használható a MiCoach, így labdarúgásra ('Soccer'), kosárlabdára ('Basketball'), amerikai focira ('Football') és teniszre ('Tennis') specifikált tréningek ugyanúgy léteznek, mint nőkre ('Women's Training') és férfiakra ('Men's raining') szabottak, de természetesen a teljes kezdőkre is gondoltak ('Getting Started').

Mivel futóblogot vezetek, így értelemszerűen csak a futásra koncentrálok, éppen elég nagy így is a választék. Ahogy két hete írtam, két főcsoportból választhatunk, a felső ('Cardio plans') csak a kocogásról szól, az alsó ('Strenght and flexibility') ezt kombinálja gyakorlatokkal (bemelegítés, kötélmászás stb.). E bejegyzésben csak előbbivel foglalkozom, innen vettem mostani stresszoldó tervem is. 

'Run a race'

Magyarul 'fuss versenyt' névre hallgat, négy távon összesen 28 féle program áll rendelkezésünkre. Futhatunk 5-, 10 km-es futamot, félmaratont vagy maratont, ezen belül pedig hét nehézségi fokozat közül lőhetjük be, melyik az erőnlétünkhöz és adottságainkhoz legjobban illő. Ha ezt választod, kemény fába vágod a fejszéd, heti öt tréning, összesen 100-120 edzés vár rád, közöttük lesz 20 perces, de általában fél-egy órásak, néha pedig 2 óránál is hosszabbak.

'Finish faster'

Az már sejtet valamit, hogy a maraton világcsúcstartója, Haile Gebrselassie virít a második program képes ajánlójában, a 'Hajrázz jobban' az összes közül a legbrutálisabb, az előző csoport keményebb változata. A távolság és az edzéstervek száma megegyezik, csak az időlimitek sokkal nehezebben teljesíthetők. Legyen elég annyi, hogy míg a 'Run a Race' kategóriában a maratoni limitideje 3:30 óra, itt 2:30! Vedd figyelembe, hogy az olimpiai szintidő 2:18 óra, tehát hacsak nem vagy profi, jobban jársz, ha elkerülöd ezt a kategóriát!

'30 Minutes a Day'

Ha olyan "földi halandó" vagy, mint én, akkor az első neked való program a 'Napi 30 perc', amely nem 100-120, hanem hétféle 18 edzéses programot kínál pontosan olyanoknak, akiknek erősen be vannak táblázva a napjaik. Ha jól választod meg a szintet, hat héten át hetente háromszor fél óra alatt látványosan javíthatod erőnléted és kitartásod. Akár zömében erős sétát (1-es szint), de váltakozó, helyenként már-már teljes erejű futást (7-es) is választhatsz.

Tovább négy program hátra van. Folyt. köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://micoach.blog.hu/api/trackback/id/tr1003167492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása