Fuss - mert egészséges!

2011.05.02. 15:30

Éppen eléggé felidegesítettek a munkahelyen, vagy úgy érzed, van néhány kiló túlsúlyod, nincs erőnléted, vagy nem bírsz aludni? Akkor a futás a barátod! Egészségednek és saját magadnak is csak jót teszel, ha kocogni indulsz!

Kevés hatékonyabb módszer létezik arra, hogy karban tartsd szívedet és tüdődet, mint kocogni egy jót. Javítja tested vér- és oxigénellátását, de bizonyítottan csökkenti a szívroham kockázatát is. Kutatások azt is kimutatták egy egyszerű megfázás, de a rák kockázata is csökkenthető.

Rendszeres futással javíthatod erőnlétet, kitartóbb leszel mint valaha, arról nem beszélve, csontjaid is csak erősödnek. A legtöbben a fogyás miatt kezdenek teljesíteni rövidebb-hosszabb távokat. A futás megterheli a szervezetet, így szépen égeti a kalóriákat, átlagos testalkatú embernél 60-70 kalóriát kilométerenként. Azonban ne feledd, eredményt csak kitartó munkával érhetsz el, és ügyelned kell az étrendre is.

A futásnál jobb stresszlevezetőt aligha találsz, egy kimerítő munkanap után egy kellemes kocogás a szabadban szinte megszabadít a gondoktól. Minél jobb erőnlétet szerzel, szervezeted annál jobban fogja viselni a napi megpróbáltatásokat, és a depresszióra is pozitív hatással van.

Álmatlanságra sem javasolhatunk más gyógymódot, ha kicsit megmozgatod magad meló után, az alvással sem lesz bajod. Gondolj bele, lélekben felfrissülsz, de tested azért kifárad, és szívesen látja majd a jó meleg ágyat.

A kedvező hatások felsorolása így is hosszúra nyúlt, úgyhogy mi csak arra biztatunk, hogy fuss – mert egészséges!

A bejegyzés trackback címe:

https://micoach.blog.hu/api/trackback/id/tr552845225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása